Budstikka 2020

Haug musikkorps spilte opp til årets kanskje viktigste dansegalla i Bærum

Ludvig Ferdinand Bakke Gundersen
26. januar 2020, kl. 10:12

Slagverk, messing og en god dose rock, danseband og pop lagde skikkelig stemning da drøyt 160 gjester fylte opp gymsalen på Ramstad ungdomsskole under Haug musikkorps' dansegalla denne lørdagen.

- Dette er rett og slett et sted vi samles for å ha det gøy. Her er det ingen forventninger. Du skal bare danse, smile og spise pølse, det er målet, forteller dirigent Henning Bøgh.

Dansegallaen, som i år holdes for det tiende året, er Haug musikkorps' store dugnadsarrangement for å spre glede blant korpsets brukergruppe. Haug musikkorps er nemlig et såkalt spesialkorps for psykisk funksjonshemmede og andre med lignende spesielle behov, en gruppe det ikke alltid finnes like mange tilbud for.
Den originale planen var å bruke gallaen for å tjene penger til korpsdriften, men de fant fort ut at mange ville bli ekskludert fra å delta om de skrudde opp prisene. Derfor er alt basert på dugnadsånd og prisene er kuttet til beinet.

- Man ser at dette er et svært kjærkomment arrangement da det ikke finnes mange tilbud for brukergruppen. Dette er folk som kan ha dårlig råd, og kan ha lite penger til å delta på aktiviteter, derfor har vi valgt å gjøre det "nonprofit", forteller styreleder i korpset Håkon Ingvar Gerhardsen,

- Sier seg selv at det er viktig

Selv med låter som "Kanskje kommer kongen" på repertoaret, var dessverre ikke Harald Rex til stede for å feire, men varaordfører i Bærum Siw Wikan stilte med åpningstale før hun selv slang seg ut på dansegulvet.
Varaordfører i Bærum Siw Wikan åpnet dansegallaen. For henne er det helt klart at et slikt tilbud er viktig for kommunen. FOTO: Ludvig Gundersen

- Jeg er usikker på om jeg klarer å holde ut hele kvelden, man blir jo helt svett! ler hun mens hun tar en pause fra festivitetene.

For henne er det helt klart at et slikt tilbud er viktig for kommunen.

- Det handler om å ha et tilbud for alle, uansett forutsetning. Her er det fokus på aktivisering, og å ha et innhold på den sosiale møteplassen. At mennesker med funksjonsnedsettelse kan ha en sånn møteplass sier seg selv at det er viktig, sier hun.

- Viktig for å treffe likesinnede

Astrid Marie Jørgensen har spilt althorn i korpset i 35 år. Hun mener tilbudet er uvurderlig.

- For at folk med funksjonshemninger får komme sammen. Ikke bare for å spille musikk, men for at vi får treffe andre likesinnede, mange man ikke har sett på lenge. Her kan man også være seg selv. 

Astrid Marie Jørgensen har spilt i korpset i 35 år. Hun mener at dansegallaen er svært viktig for flere grupper i samfunnet. FOTO: Ludvig Gundersen

Astrid er svaksynt og mener det er et viktig aspekt ved gallaen at den er helt uten alkohol. 

- Det er veldig bra at det ikke finnes øl her. Jeg synes nemlig det er skummelt når folk blir fulle siden jeg ikke ser så godt. 

Hun mener at musikken er nok alene til å få de fleste i godt humør, og anbefaler alle å komme.

- Her blir alle inkludert, understreker hun.

Kom helt fra Hønefoss

I årenes løp har ryktet om festgallaen spredt seg langt over Bærums grenser, selv helt til Hønefoss, som var representert av flere musikanter fra spesialkorpset Austjord.

- Vi er her for å kose oss og ha det gøy, og danse så svetten renner! utbryter en av musikantene, Morten Johannessen Hagen.

De forteller at det ikke finnes et lignende tilbud i hjemkommunen, og at det derfor er trivelig å kunne ta svippturen ned langs Tyrifjorden.

- Det er gøy å danse sving med kjekke menn, flirer Anne Fodnæss, før Morten følger opp:

- Og ikke minst med vakre damer.

Musikantene i Austjord musikkorps, Marthe Haumann, Morten Johannessen Hagen og Anne Fodnæss har tatt turen til Bærum i flere år. FOTO: Ludvig Gundersen
Søk
Driftes av Styreportalen AS